Ovi snovi

20 Dec, 2016

Uvod

— Autor prerator @ 20:34

   Dosta vremena je prošlo, a da nisam ništa pisao. Stoga, poželite mi sreću...

Inspiracija. Neuhvatljiva stvar. Često nedostižna. To je i moj slučaj; što je posebno problematično, jer po prirodi ne verujem u marljiv rad.. Pisati blog, to je lako. Naći temu - nemoguće. Problem je sociološke prirode. Ljudi (blogeri) su okrenuti ka svetu i što su više pod uticajem okoline bivaju u stanju da bolje vide i prepoznaju stvari koje su vredne promišljanja i pisanja o njima i to je sjajno. Ipak, tu postoji jedan problem. Tema, pa čak ni ugao iz koga se ona posmatra postaje nametnuta spolja. Time uloga bloga postaje strogo socijalna. Njegova svrha se ispunjava isključivo u društvenom kontekstu, nikada ličnom...

Ma o čemu da budem pisao to će uvek biti inspirisano podsvesnim, nesvesnim, onim što ima razlog da se ispolji čak i kada ne postoji voljni momenat za bilo kakvu radnju. To me stavlja u neutralan položaj prema onome što pišem, ne zauzimajući stavove, ne želeći da utičem na tuđe.. Polazna tačka će mi biti snovi, crteži, neke impresije svakodnevnog života.. Nekada su se pisali dnevnici, ako je išta ostalo iz tog doba možda se reflektuje baš u blogovima..


Komentari

  1. Najvažnije je imati nadahnuće tj. inspiraciju. A, inspiracije ima svagde, na svakom koraku. Inspiracije mogu biti radosne ali i tužne, koje ćemo pretočiti u tekst i ukazati na nešto u bilo kom smeru, da li je tuga ili radost, uostalom život je takav.

    Autor devica63 — 21 Dec 2016, 18:31

  2. Hvala na komentaru.

    Autor prerator — 01 Feb 2017, 14:22


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by blog.rs