Ovi snovi

01 Feb, 2017

Inspiracija

— Autor prerator @ 14:15

Dobro. Teško je reflektovati stvarnost kada je svet oko vas u magli. Kada bi kao na nekim ostrvima u Atlantiku, koja su često pod maglom, zvucima oglašavao blizinu opasnih stena, kakvi bi to zvuci bili? Nadam se mnogo manje iritantni nego sirene na pomenutim ostrvima. Ipak, sada samo imam želju da vrisnem.
Kakva me to magla okružuje? Da li je i vi vidite? Prosečnost, vreme koje prolazi (osećam da sam izrekao neku vrstu laži), monotonost i zima, bez nadražaja koji bi zaokupirali čula; sem muzike, slika i pokretnih slika u vidu filmova koje redovno i sa uživanjem gledam. Nisam ljubitelj žanrova, nemam omiljene glumce i trudim se da kada posmatram svet to činim bez predrasuda. Ono što sam ja, to sam oduvek bio i u svemu što sam radio uvek sam pronalazio nove delove sebe. Mudrost je kažu upoznati sebe ali ja ne želim da budem mudar. Istina je da ne želim da budem dobar, moralno ispravan i pun vrlina. To najmanje želim. I kada pogledam u ogledalo i promislim odraz u njemu vidim malo toga što bi mi se svidelo. Kada bih bio pisac i stvarao junaka u nekom romanu on bi bio po svemu drukčiji. Bio bi svakako manje svestan sebe. Kao junaci Dejvida Linča, grabio bi ka granicama mogućeg. Bio bi talentovan i ekscentričan bez dubljih razloga osim sopstvenog postojanja.. Dakle, Dejvid Linč. Deo mene. Oduvek deo mene, čak i pre nego što sam se upoznao sa njegovim radom.

 I još nešto. Ukoliko bih imao proviđenje koje bi mi reklo da sazidam Vavilonsku kulu kao u knjizi Viktora Peljevina "Generacija P", Onda bih to radio onako kako Martin Skorseze stvara svoje filmove. Ozbiljno i sa planom. Skorseze, onaj pred kojim se magla diže...


Komentari


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by blog.rs